Anhörigveckan: Skuggsyskon!

Funktionsrätt Kalmar län bjuder medlemmar och samarbetspartners på den hyllade teaterpjäsen!

Det är Anhörigveckan 5-9 okt och det vill vi uppmärksamma. Hela veckan har du möjlighet att se pjäsen, om tiden inte passar den 8 okt. Du kan också se om den eller i annat sällskap. Passa på att ha en föreningsaktivitet – kanske diskussion och workshops den veckan!

Syskon är en anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten, där många lever med tankar och känslor som de upplever som tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor? Och hur stöttar man på bästa sätt?

Pjäsen Skuggsyskon
Två män och en kvinna är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn, ett barn med en funktionsvariation. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra? Inte tilläts vara barn utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra Teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna…

Speltid: 55 min  Rekommenderad från ca 15 år. Läs gärna mer på https://www.ostrateatern.se/skuggsyskon där det finns en kortfilm, artiklar och en radiointervju.

Hur? Anmäl dig till Sara på kansliet på mejl: sara@funktionsrattkalmarlan.se?subject=anmälan eller telefon: 073-061 01 46. Ange namn, mejladress och telefonnummer.

Efter det får du en kod länk som är klickbar till den mejladress du angett.

Var? Se pjäsen hemma själv, med familjen eller med föreningskollegor på dator/surfplatta

När?
Torsdag 8 okt kl 18.00
Vill du delta på efterföljande samtal (via Zoom) med skådespelarna kl 19.00, meddela vid anmälan
.

Välkommen till en digital ”medlemskonferens”!

Publikröster:

”Jag vill tacka för en väldigt välspelad, välskriven, gripande och spännande pjäs som vi fick med oss mycket ifrån. Uppskattade också samtalet efter föreställningen.”
Martin Olauzon, regeringens f.d särskilda utredare kring funktionshinderfrågor

”Jag vill tacka för en fantastisk och oerhört gripande föreställning! Det var mycket känslor i luften under kvällen. För de allra flesta verkade det som. Det var som att luften vibrerade av energi och tankar. Hälsa de tre fantastiska skådespelarna för sina insatser.
Det gick att ta på luften som omgav dem.”
Julia Svahn, anhörigsamordnare Sundbyberg

 

Skip to content