Lisbeth Pipping – en gripande föreläsning

Folkhälsorådet bjuder in till gripande föreläsning med Lisbeth Pipping
Trots en svår barndom lyckades Lisbeth skapa sig ett bra liv. Om detta föreläser hon när folkhälsorådet i Mönsterås kommun bjuder in till en gratis digital föreläsning.

Lisbeth PippingLisbeth Pipping är författare, föreläsare och beteendevetare.
Foto: Lasse Ottosson

Om Lisbeth Pipping

Lisbeth Pipping är författare, föreläsare, beteendevetare och teckenspråkslärare. Kärlek och stålull är rubriken på föreläsningen där hon berättar om sin tuffa uppväxt. Hon fick tidigt vara mamma åt sin egen mamma som hade en lindrig utvecklingsstörning. Hennes pappa var alkoholist och försvann från familjen när hon var sex år. Det här innebar att hon fick ta ett stort ansvar för sina två yngre systrar. Barnen levde i misär, utan kärlek och med bristande omsorg.

Men trots att Lisbeth blev vanvårdad, slagen och mobbad lyckades hon trots allt att skapa ett bra liv. I sin föreläsning berättar hon om hur hon vände sina villkor och hon framhåller bland annat vikten av att vuxna runt utsatta barn måste våga tro på barnen.

Information om föreläsningen

Föreläsningen är tisdagen den 2 februari och kostar inget. För att delta behöver man en smartphone, dator eller surfplatta, och det krävs också att man anmäler sig till folkhälsosamordnaren Ambjörn Thunberg så att man kan få en länk till föreläsningen.

I vanliga fall brukar folkhälsorådet bjuda på en föreläsning i Parkskolans aula varje år, men med pandemin blir det en digital lösning den här gången.

E-post: ambjorn.thunberg@monsteras.se

https://www.barometern.se/monsteras/folkhalsoradet-bjuder-in-till-gripande-forelasning-cdb3c275/