Föreläsaren Ulrica Holmqvist i glasögon, mönstrad tröja och svarta byxor, projektledare Åsa Selander i mörkt hår, blommig tröja, svarta byxor, och föreläsaren joakim Hammar i mörkbrunt hår, blå tröja och blåa jeans ler framför kameran på Glasannexet. Bakom dem syns en scen med tavla och ett rött skynke.

Frukostmöte i Glasverandan – 30 september

”Man kan hur många funktionsnedsättningar som helst men i grunden är vi är alla människor.” Så sammanfattade Joakim Hammar sin föreläsning under torsdagens välbesökta frukostmöte i Kalmarsalen. Joakims föreläsning belyser hur det är att leva med psykisk ohälsa och med Aspergers syndrom. Ulrica Holmqvist föreläser om tillgänglighet ur ett annat perspektiv. Hennes liv förändrades från en dag till en annan när hon råkade ut för en motorcykelolycka. Efter det tar hon sig fram med hjälp av rullstol, men lever ett aktivt liv med blad annat simning som intresse. Joakim och Ulrica är två av de 18 föreläsare som utbildats genom Samverkansplattform Kalmar län.

Läs artikeln:
https://www.oskarshamns-nytt.se/man-kan-ha-hur-manga-funktionsnedsattningar-som-helst-men-i-grunden-ar-vi-alla-manniskor/

Vill du eller din organisation boka en inspirerande föreläsning?
Boka genom att klicka här!
Den 26 oktober kan du åter lyssna på engagerande föreläsningar. Mer information kommer.
Detta projekt drivs av Coompanion Kalmar län i samarbete med Funktionsrätt Kalmar län och finansieras av Europeiska Socialfonden.