Funktionsrätt kritiska: ”Vi har redan tappat jättemycket”

– Det finns inte ord för hur viktig rehabbassängen i Kalmar är, säger Christina Karlsson som är med i styrelsen för Funktionsrätt i Kalmar län. Att bassängen skall rivas upprör Christina Karlsson från Funktionsrätt i Kalmar län.

Träning betyder jättemycket

– Att man får träna tilllsammans betyder jättemycket, säger hon.

Christina anser att många som har en funktionsnedsättning redan upplevt försämringar i form av ensamhet på grund av mycket som varit stängt på grund av pandemin.

– Att få träna tillsammans i en grupp är oerhört viktigt, inte bara av sociala skäl. I vattnet blir man mjukare och håller leder och rörlighet igång, säger hon.

 – Vi har redan tappat jättemycket, och försvinner rehabbassängen på Länssjukhuset i Kalmar anser jag att ännu fler kommer att bli i sämre skick.

Men det finns ju gott om andra simhallar, går det inte bra att använda dem?

-Har man en hjärnskada klarar man inte av den situationen. Det är för stökigt och stressigt. Det måste vara lugn och ro för dem. Och dessutom måste det vara varmare vatten än det är i vanliga bassänger, säger Christina.

Christina Karlsson från Funktionsrätt i Kalmar län är upprörd över att rehabbassängen på länssjukhuset i Kalmar kommer att rivas. – Bassängen är oerhört viktig för oss, säger hon.
 
Foto: Karin Ahlgren, SVT Nyheter Småland