Funktionsrättsbyrån – Rådgivning för vuxna med funktionsnedsättning

Funktionsrättsbyrån är ett projekt med stöd från Arvsfonden med fokus på att stärka vuxna med funktionsnedsättning att tillvarata sina rättigheter. Vår värdegrund är mänskliga rättigheter och särskilt FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, Funktionsrättskonventionen.  

Välkommen att kontakta vår rådgivning som riktar sig till dig som är vuxen med en funktionsnedsättning. Om du behöver hjälp av en anhörig för att berätta och ställa frågor till rådgivningen går det också bra. Då kan din anhöriga ringa eller skriva till Funktionsrättsbyrån.  

Rådgivning för vuxna med funktionsnedsättning

Telefon: 010-898 50 90

Vi har telefontid på helgfria måndagar klockan 13–15
och onsdagar klockan 9–11.

Epost: kontakt@funktionsrattsbyran.se 

Målet är att svara på din epost inom en vecka.

OBS! Rådgivningen kommer att vara stängd från 13 december till 31 januari.

I samband med jul- och nyårshelgerna kommer rådgivningen att vara stängd för ledigheter och därefter för angeläget utvecklingsarbete.

Årets sista öppna telefontid är måndag 12 december kl 13-15. Sedan är telefonrådgivningen stängd och öppnar igen onsdag 1 februari kl 9-11.

Mail som inkommit senast 12 december hanteras som vanligt av rådgivarna. Mail som inkommer under rådgivningens stängda period kommer inte att besvaras. Om någon som mailat under den stängda perioden vill ha svar på sitt mail ber vi den skicka ett nytt mail efter den 31 januari.

Läs mer om hur rådgivningen fungerar 

Projektet är möjligt tack vare pengar från Allmänna arvsfonden