Inbjudan till Medlemskonferens: att leva med en dold funktionsnedsättning

Dagens tema handlar om: livskvalitet och att våga tala om blåsa och tarm. Det blir fokus på att leva med dold funktionsnedsättning som inte alltid syns på utsidan.

Att uppleva blås- eller tarmbekymmer efter sjukdom eller skada kan leda till att detta begränsar friheten. Wellspect och villiga föreningar ställer ut produkter och information.

Föreläsare:
Brukare och företagare Renée Torndahl
Hur är det att leva med en funktionsnedsättning som inte syns på utsidan, som blås- och tarmproblematik efter sjukdom och/eller skada? Med lite ”trix” kan vardagen bli enklare och man kanske vågar anta nya utmaningar som exempelvis att resa.

Uroterapeut Anni Gustafsson, Urologmottagningen Region Kalmar län
En föreläsning om hur blåsa och tarm fungerar i vanliga fall och vad som händer när
man får en skada eller sjukdom. Fokus kommer att vara på hur man gör om man får problem och hur man hamnar rätt i vårdkedjan.

Wellspect Maria Bergsten
Med rätt behandling kan livet fungera fullt ut, trots funktionsnedsättningen. Maria ger bl a tips på hjälp vid symtom som exempelvis svårt att tömma sig, springa på toaletten dygnet runt.

Hoppas att eftermiddagen kommer ge en må bra-känsla och hopp! Vi bjuder medlemmar på arrangemanget, reseersättning och på god fika.

Inte medlem? Bli det i någon av Funktionsrätts 31 medlemsföreningar! Då tar du del av allt som Funktionsrätt erbjuder. Vid behov att skrivtolk så beställer man det själv via Tolkcentralen, Region Kalmar län.

Anmälan sker på medföljande blankett senast 21 oktober:
klicka här för att hämta blanketten