lecturetest

Emelie Nilsson

Emelie Nilsson

Jag heter Emelie Nilsson.
Min föreläsning är en salig blandning om att hitta minsta lilla strimma ljus när allt är svart som natten. Jag berättar om hur det är att leva med misshandel och medberoende men också om min ledsjukdom EDS och min ADHD. Min mamma gick bort i cancer när jag var 16 år och jag vill berätta hur det sätter sina spår i en tonåring att mista tryggheten. Hur jag efter mammas död gick in på fel väg i livet men nu hittat rätt.

Det går att vända negativt till positivt. Jag har varit på botten och vänt och nu vill jag hjälpa andra att hitta vägen uppåt och framåt. Alla har vi våra strider att utkämpa men vi måste våga prata om dem.

Jag föreläser gärna för elever och lärare (från årskurs 7 och uppåt), för personal inom vård och omsorg och för föräldragrupper till barn/ungdomar med psykisk ohälsa och/eller missbruksproblematik.

Läs mer

Emma Lindblad

Jag heter Emma Lindblad och jag föreläser om min diabetes som jag haft sedan unga år. De flesta känner till diabetes, eller känner någon som har diabetes ändå är det få som förstår hur det är att leva med sjukdomen. Jag vill berätta hur en svår diabetes kan prägla ett barn och ungdomsliv och föreläser även om lindrig utvecklingsstörning.

Livet med utredning, skola, LSS, Försäkringskassan och hur det har påverkat mig under dem åren. I min föreläsning berättar jag om hur denna funktionsnedsättning påverkat mig genom åren, i skolan och i mina kontakter med olika myndigheter.

Jag föreläser gärna för elever och lärare (från årskurs 6 och uppåt), på universitetsutbildningar, för föreningar och föräldrar till barn/ungdom med diabetes/funktionsnedsättning samt politiker i region och kommun och för allmänheten.

Läs mer

Jakob Larsson

Jag heter Jakob Larsson och jag föreläser om Dyslexi, Aspergers syndrom och ett antal olika neuropsykiatriska diagnoser som har följt mig genom livet.

Jag berättar om min uppväxt och skolgång och hur jag lyckades ta en filosofie magisterexamen utan att läsa en enda bok.

Med mina föreläsningar vill jag främst nå ut till allmänheten, till anställda inom skola och till arbetsgivare inom den offentliga och privata sektorn. Jag vill med min berättelse bidra till att minska fördomar gällande personer med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Läs mer
Skip to content