Ny studiecirkelledarutbildning om universiell utformning

Den 5 oktober 2021 startar Funktionsrätt Sveriges projekt Rätt från början en studiecirkelledarutbildning i samverkan med ABF.

Den här utbildningen vänder sig till dig som vill hjälpa till att sprida och utveckla kunskapen om universell utformning inom din organisation eller andra delar av samhället. Begreppet universell utformning definieras i FN:s funktionsrättskonvention och handlar om att göra rätt från början – att utgå från de varierande behov som finns i den mänskliga mångfalden redan när verksamheter och produkter planeras.

Studiecirkelledarutbildningen består av fyra träffar på tre timmar vardera under hösten med start den 5 oktober. Du behöver vara med under hela utbildningen för att bli cirkelledare. Sammanlagt blir det 12 utbildningstimmar: 3 timmars introduktion till universell utformning och 9 timmars cirkelledarutbildning med utbildare från ABF på plats.

Utbildningsdagar:
5 oktober
7 oktober
12 oktober
13 oktober

Det blir tretimmarspass på för- eller eftermiddagen, vid samma tidpunkt varje dag. I anmälningsformuläret behöver du uppge vilken tid du föredrar, antingen kl 9-12 eller kl 15-18 på dagarna. Det blir ett utbildningspass per dag och vi kommer att välja den tidpunkt som flertalet föredrar.

Med tanke på pandemin kommer utbildningen att arrangeras på distans via webbkonferensverktyget Zoom. Veckan före utbildningen arrangerar vi ett frivilligt förmöte för de som vill testa tekniken och träffa varandra en stund innan vi kör igång på riktigt.

Vi kommer att ha skrivtolkar som direkttextar vid samtliga utbildningstillfällen.

Kontakt:
Har du frågor kring utbildningen kan du kontakta Diana Chafik, projektledare för Rätt från början
Vi kan inte ta emot fler än 12 deltagare vid utbildningen, så skicka in din intresseanmälan så snart som möjligt men allra senast den 25 juni.