Nya rekommendationer i regionerna Kalmar, Norrbotten och Västerbotten med anledning av Covid-19

Idag, den 10 november, infördes lokala rekommendationer med anledning av Covid-19 i regionerna Kalmar, Norrbotten och Västerbotten.

Funktionsrätt Kalmar län följer kontinuerligt utvecklingen av pandemin och håller fast vid den övergripande strategin om att följa myndigheternas rekommendationer, värna om våra medarbetare och föreningsmedlemmar och arbetar för att smittsäkra våra föreningslokaler och arbetsplatser.

När lokala restriktioner, som gäller t o m 8 december, nu har införts i flera regioner uppmanar vi alla medarbetare att arbeta hemifrån om man har möjlighet.

Funktionsrätts kansli håller fortsatt öppet för dem som inte kan arbeta hemifrån såsom för organisationen viktiga mötesfunktioner. Dock gäller att man kontaktar personalen på telefon eller mejl och i möjligaste mån undviker besök dagtid på kansliet. Kansliets öppettider är mån- fre kl 8.00-12.00 och telefonnummer är 0480-274 40 och mejl: kansliet@funktionsrattkalmarlan.se.

Under perioden uppmanas medarbetare och föreningar att undvika fysiska möten och i första hand välja digitala verktyg såsom Zoom och Teams videomöten. Kansliet kan erbjuda hjälp med utbildning och utlån av Zoom. Hör av er om det låter intressant för er förening!

Dock, liksom tidigare, får man boka mötesrum kvällar och helger för föreningsarbete och då själv ansvara för att säkra smittspridningen!

Fiket erbjuder sina tjänster som vanligt och är noga med att desinficera möbler, porslin m m efter varje användning. Beställ hos Lena Berglund på nyfiket@funktionsrattkalmarlan.se.

På webbplatsen krisinformation.se hittar du aktuell information från myndigheter om de lokala rekommendationerna.

Ta hand om er!

Mvh Styrelsen och kansliet