Torsås Ryttare: Pararidning

Hej!
Torsås ryttare har i år (och förhoppningsvis får vi de två kommande åren också) fått medel från Idrottslyftet för att komma igång med ridning för funktionsnedsatta. Vi kommer att erbjuda kraftigt subventionerade ridlektioner, till att börja med på fredagar kl 10, och om det finns intresse även kl 16.15 på torsdagar udda veckor till hösten.

Planen är att börja 12/4 med en säkerhetsgenomgång för bara ledarna/assistenterna, och sedan börja med själva ridningen efter påsk.

Till att börja med vänder vi oss till elever som inte behöver så mycket hjälpmedel; tex blinda, döva, autister etc. Eftersom vi inte har haft någon verksamhet för funktionsnedsatta att tala om tidigare finns det ingen lift, ingen ramp inomhus osv. Jag hoppas såklart att detta är något som vi kan ordna på lång sikt. Däremot är resten av anläggningen rullstolsanpassad,och man kan lätt ta sig in i klubbstugan, upp på läktaren och in i stallet.

Jag som håller i lektionerna heter Elin Fransson och är utbildad ridlärare SRL2. Jag har även gått FU1 och jobbat lite drygt 5 år på Lunds Civila Ryttarförening, som har en av de största verksamheterna för funktionsnedsatta i Skåne.

Det finns ett begränsat antal platser. Anmälan till info@torsasryttare.se.

Välkomna!

Med vänliga hälsningar

Elin Fransson
Ridskolechef
Torsås Ryttare
Ridhusgatan 7
385 34 Torsås
0486-102 33
info@torsasryttare.se
www.torsasryttare.se